De Award

De Reinier van Arkel Groep won de eerste Well-Being Award. Een unieke prijs voor een unieke GGZ-instelling, die op innovatieve wijze interdisciplinair vanuit de cliënt én de medische- én de facilitaire dienstverlening bijzondere aandacht besteedt aan het welzijn van de cliënt.

De Well-Being Award
Cliënten in GGZ-instellingen vragen steeds nadrukkelijker om een plezierige ambiance, goed eten en drinken, wonen met correcte zorg en goed en adequaat medisch handelen. Zowel binnen als buiten de instelling speelt de kwaliteit van de integrale dienstverlening in zorginstellingen een steeds belangrijkere rol. Veel GGZ-instellingen werken daar hard aan.

De Well-Being Award mag gezien worden als een concrete waardering voor de beste totaalzorg aan de cliënt. De opzet van deze integrale kwaliteitsprijs kan, wellicht meer dan certificatie, een stimulans zijn en een uitermate nuttige uitwerking hebben in het (verder) verbeteren van het kwaliteitsniveau en het welzijn van GGZ-cliënten. Innovatieve projecten en/of afdelingen kunnen als inspirerend voorbeeld dienen voor andere collega-instellingen.

GGZ Nederland, de brancheorganisatie van de instellingen voor de geestelijke gezondheids- en verslavingszorg, ondersteunt de Well-Being Award en noemt het initiatief “uiterst actueel en vooruitstrevend”.

Well-Being Award 2016
De volgende editie van de Well-Being Award vindt plaats op 22 september 2016 en staat in het teken van ‘duurzame ambulantisering’. Daarnaast belonen we projecten in het kader van zingeving, zoals het voorkomen van zinloze weekenddagen, met een aanmoedigingsprijs.

Meld uw Well-Being project aan
Ook u kunt meedoen en in aanmerking komen voor de Well-Being Award of de aanmoedigingsprijs. Is uw instelling en/of afdeling projectmatig bezig met ‘duurzame ambulantisering’ of ‘zingeving’? Na aanmelding ontvangt u een enquête voor uw medische-, zorg- en facilitaire discipline. Op basis van uw antwoorden en een mogelijk bezoek aan uw afdeling/organisatie, selecteert de jury de drie beste aanmeldingen. Tijdens het Well-Being congres op 22 september 2016 krijgen genomineerde partijen uitvoerig gelegenheid om hun project uitgebreid te presenteren. Lees meer over de Well-Being Award.

Inspiratie
Bekijk hier het Congresboek WBA GGZ (pdf) van vorige Award. Naast een congressamenvatting bevat het boek ook de drie meest innovatieve projecten, het juryverslag en presentaties van de overige sprekers. Laat u hierdoor opnieuw inspireren. Of bekijk de video van de winnaar De Reinier van Arkel groep.