Winnaars Well-Being Award 2014

GGZ-instelling De Jutters heeft met het initiatief ‘Strandloper’ de GGZ Well-Being Award 2014 gewonnen. De jury roemde met name het innovatieve ambulante karakter van dit preventieproject voor jongeren met psychische problemen. Een tweede en derde plek was er voor respectievelijk GGNet met het project ‘De Meent’ en GGzE met ‘Behandelen doe je thuis’. De Jutters won ook de publieksprijs tijdens het congres op 25 september. Hospitality Consultants en Mension, de organisatoren van de GGZ Well-Being Award willen GGZ-instellingen inspireren en onderlinge kennisdeling bevorderen, alles met als doel het welzijn van de cliënt te verbeteren. Voorwaarde voor succes is een hecht samenspel tussen alle betrokken disciplines: behandeling, verpleging en facilitaire dienstverlening.

Innovatieve initiatieven met nadruk op duurzame ambulantisering
De Jutters, Emergis, GGNet, GGzE, Lentis, MoleMann Tielens en Reinier van Arkel Groep kwamen met bijzondere initiatieven, die inspelen op duurzame ambulantisering, het thema van dit jaar. In alle initiatieven stond het welzijn van de cliënt centraal. Bij genoemde instellingen hebben Hospitality Consultants en Mension samen met auditoren werkbezoeken afgelegd en interviews gehouden met de projectleiders, behandelaren, verpleegkundigen, facilitaire medewerkers en cliënten. Een vakjury heeft alle rapportages zorgvuldig bestudeerd, besproken en uiteindelijk de winnaar gekozen.

“Echte winnaar is de cliënt”
Jacobine Geel, voorzitter van GGZ-Nederland ondersteunt de Well-Being Award van harte. “De GGZ Well-Being Award laat zien dat GGZ-instellingen niet achterover leunen en zich niet laten verlammen door alle uitdagingen en onzekerheden in de branche. De Award toont aan dat ze steeds zoeken naar nieuwe en betere manieren om tegemoet te komen aan de wensen van de cliënt en hun kwaliteit van leven. De echte winnaar van de Well-Being Award is bovenal de cliënt”, aldus Jacobine Geel.